Скачать презентацию Tова е моят бизнес изготвил Димитринка Ганчева X Скачать презентацию Tова е моят бизнес изготвил Димитринка Ганчева X

c806a7bb4f4f5246339457a6d3b182f3.ppt

  • Количество слайдов: 15

Tова е моят бизнес изготвил Димитринка Ганчева X СОУ “Йордан Йовков” гр. Сливен E-mail: Tова е моят бизнес изготвил Димитринка Ганчева X СОУ “Йордан Йовков” гр. Сливен E-mail: [email protected] bg

Десето СОУ „Йордан Йовков”- Сливен работи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България Предприемачите Десето СОУ „Йордан Йовков”- Сливен работи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт България Предприемачите не се раждат, те се създават! ♦Учене чрез практика ♦Учене през целия живот ♦Взаимодействие между бизнеса и образованието

n Какво представлява бизнесът? Бизнесът е дейност, която се основава на взаимната изгода. Хората n Какво представлява бизнесът? Бизнесът е дейност, която се основава на взаимната изгода. Хората насочват усилията си в онези дейности, които могат да извършват най-добре. След това разменят създаденото от тях срещу пари, с които пък могат да си набавят нужните им стоки и услуги. Такава организация е много по-ефективна, отколкото ако всеки човек произвежда сам всичко, от което се нуждае.

Из историята на бизнеса ● В древността бизнесът се е реализирал чрез натурална размяна. Из историята на бизнеса ● В древността бизнесът се е реализирал чрез натурална размяна. ● По- късно като пари започнали да се употребяват монети, направени от злато, сребро и мед. ● Книжните пари се появили за първи път в Китай около 650 г. ● В наши дни много търговски операции се осъществяват чрез банковата система, без парите да минават от ръка на ръка.

Търговия, услуги или производство? В резултат на всяка бизнес дейност или се произвеждат някакви Търговия, услуги или производство? В резултат на всяка бизнес дейност или се произвеждат някакви стоки, или се предлагат някакви услуги, или пък се препродават стоки и услуги с цел печалба. Последното се нарича търговия. Някои видове бизнес включват и трите дейности.

Печалба Разликата между цената, по която се предлагат стоките и услугите, както и разходите Печалба Разликата между цената, по която се предлагат стоките и услугите, както и разходите за производство или доставката им.

Успешният предприемач притежава четири отличителни черти: Да удовлетворява някаква потребност. q Да познава клиента Успешният предприемач притежава четири отличителни черти: Да удовлетворява някаква потребност. q Да познава клиента и продукта си. q Да проявява творчество и новаторство. q Да вярва в себе си. q

Достатъчно ли е да търсим отговора само на един въпрос – какви са желанията Достатъчно ли е да търсим отговора само на един въпрос – какви са желанията на клиента? • Колко често трябва да търсим информация? • Колко дълбоко трябва да познаваме клиентите си? • Какво точно трябва да знаем и каква информация не ни е нужна?

Животът в съвременното общество е немислим без ежедневния контакт с различни видове бизнес. l Животът в съвременното общество е немислим без ежедневния контакт с различни видове бизнес. l Ние проследяваме процесите на управление на успешния бизнес. l Научаваме и любопитни факти за някои от големите успехи на известни хора от света на бизнеса.

Историята на няколко успеха Видал Сасон е роден в един от най-бедните райони на Историята на няколко успеха Видал Сасон е роден в един от най-бедните райони на лондонския Ийст енд. На 14 г. получава работа във фризьорски салон и за да усвои професията, плаща на местните бездомници, за да му позволят да подстригва косите им. Постепенно Видал се издига и става мениджър на фризьорски салон. През 1959 г. той предизвиква истинска революция в модата като създава нова прическа. Тя се нарича „формата”. Видал създава и представя козметична серия за коса, която носи неговото име. Тя се появява на всички световни пазари и през 1983 г. продажбите надхвърлят 110 000 долара. Основава училища по фризьорство, обучили над един милион специалисти.

Историята на няколко успеха През 1963 г. Бернард и Лаура Ашли започват свой бизнес Историята на няколко успеха През 1963 г. Бернард и Лаура Ашли започват свой бизнес като щампират шалчета и малки покривки. Вдъхновена от природата Лаура проектира две рокли, които можели да се произвеждат масово на ниски цени. Продажбите на рокли били изключително успешни, но повечето от клиентите с поголеми поръчки искали да купуват на кредит с по-дълъг срок. Затова Лаура и Бернард решават да продават без посредници и отварят магазин в Лондон. В началото той няма успех. Тогава на Бернард му хрумва да рекламира роклите в метрото, където раздава листовки с адреса на магазина. Напливът в магазина е толкова голям, че скоро финансовото състояние се стабилизира. Откриват се фабрики в Холандия, Ирландия, САЩ и магазини в Лондон, Париж и Ню Джърси. Днес магазините в тази верига надхвърлят 200. Лаура Ашли

Историята на няколко успеха “НЕ ПИТАЙТЕ ЗА ЦЕНАТА, ВСИЧКО СТРУВА САМО ЕДНО ПЕНИ!” Маркс Историята на няколко успеха “НЕ ПИТАЙТЕ ЗА ЦЕНАТА, ВСИЧКО СТРУВА САМО ЕДНО ПЕНИ!” Маркс и Спенсър

"НЯКОЙ ВЕДНЪЖ ОТБЕЛЯЗА, ЧЕ БИЗНЕСЪТ НЕ Е САМО НАЧИН ЗА ПРАВЕНЕ НА ПАРИ, А И НАЧИН ДА ОТКРИЕШ СЕБЕ СИ. "

Сертификат за участие и добро представяне получи всеки участник от СИП “Това е моят Сертификат за участие и добро представяне получи всеки участник от СИП “Това е моят бизнес”

X СОУ “Йордан Йовков”- Сливен Ученици от VI клас юни 2012 г. X СОУ “Йордан Йовков”- Сливен Ученици от VI клас юни 2012 г.