Скачать презентацию СВЕТОВНИТЕ МУЗЕИ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ И ИЗВЕСТНИ МУЗЕИ В Скачать презентацию СВЕТОВНИТЕ МУЗЕИ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ И ИЗВЕСТНИ МУЗЕИ В

429229cdd36af18a3912fff7e2b217df.ppt

  • Количество слайдов: 19

СВЕТОВНИТЕ МУЗЕИ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ И ИЗВЕСТНИ МУЗЕИ В СВЕТА СВЕТОВНИТЕ МУЗЕИ НАЙ- ГОЛЕМИТЕ И ИЗВЕСТНИ МУЗЕИ В СВЕТА

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ Намира се в Санкт Петербург – Русия. В Ермитажа са показани исторически шедьоври ЕРМИТАЖЪТ Намира се в Санкт Петербург – Русия. В Ермитажа са показани исторически шедьоври и художествени произведения, някои от които са на над триста години. Музеят има колекция от около три милиона експоната, които не само показват произведения на изкуството от миналото, но и широк спектър от древни бижута.

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ • Едно от задължителните места, които трябва да посетите е Съкровищницата – галерия ЕРМИТАЖЪТ • Едно от задължителните места, които трябва да посетите е Съкровищницата – галерия от времето на 18 -тата руска императрица Екатерина Велика. • В Съкровищницата има две колекции. Златната колекция съдържат 1500 творби от злато събирани от Евразия, Черно море и Ориента между 7 -и век пр. Хр. и 19 -ти век сл. Хр. Диамантената колекция пък се състои от бижута и украсени с диаманти ножове и ками от Изтока.

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЕРМИТАЖЪТ ЕРМИТАЖЪТ

ЛУВЪРЪТ Намира се в Париж. Лувъра, или както го наричат във Франция Grand Louvre, ЛУВЪРЪТ Намира се в Париж. Лувъра, или както го наричат във Франция Grand Louvre, е известен като един от най-големите музеи в света. Този исторически паметник е дом на около тридесет и пет хиляди исторически експонати, сред които са както праисторически артефакти, също така и шедьоври от ХIХ век.

ЛУВЪРЪТ ЛУВЪРЪТ

ЛУВЪРЪТ В основата на Лувъра лежи замък-крепост, който е построен от крал Филип-Август през ЛУВЪРЪТ В основата на Лувъра лежи замък-крепост, който е построен от крал Филип-Август през 1190 г. Основното предназначение на замъка е било наблюдението на река Сена, която е била един от традиционните пътища за вражески набези през епохата на викингите. През 1317 г. , след предаването на тамплиерското имущество на Малтийския орден, кралската хазна е прехвърлена в Лувъра. Скоро след това Карл V превръща замъка в кралска резиденция. В края на 16 в. Анри ІІ решава да съедини Лувъра с двореца Тюйлери, в резултат на което територията му се увеличава четирикратно. Оформлението и украсяването на двореца е било ръководено от художниците Пусен, Романели и Лебрен.

ЛУВЪРЪТ ЛУВЪРЪТ

ЛУВЪРЪТ • Сред хилядите безценни картини се отличава Мона Лиза на Леонардо да Винчи, ЛУВЪРЪТ • Сред хилядите безценни картини се отличава Мона Лиза на Леонардо да Винчи, вероятно най-известната картина в света, разположена в отделна зала зад защитно стъкло. В музея могат да се видят и творби на Рембранд, Рубенс, Тициан, Пусен и други известни художници. Сред прочутите скулптури в колекцията са Венера Милоска и Нике от Самотраки. • Колекцията на Ротшилд, дарена на музея през 1935, запълва самостоятелна зала. Тя съдържа 40 000 гравюри, 3 000 картини и 500 илюстрирани книги. • Освен художествени, в Лувъра се провеждат и археоложки, исторически и архитектурни изложби. Музеят притежава и голяма колекция от мебели. • В музея е разрешено снимането с фотоапарати и камери при условие, че не се използват светкавици.

ЛУВЪРЪТ ЛУВЪРЪТ

ЛУВЪРЪТ ЛУВЪРЪТ

ЛУВЪРЪТ ЛУВЪРЪТ