Скачать презентацию Speed Distance Time d t what Mo

2a37d75a870a39ca2d29c4a7faab1f0c.ppt

• Количество слайдов: 52

Speed, Distance, Time!

d/t = what? Mo’ Story, Mo’ Problems Etch-a. Sketch That category 10 10 10 20 20 20 30 30 30 40 40 40 50 50 50 Graph-lac

Question 1 - 10 • What equation do you use to find distance traveled?

Answer 1 – 10 • Distance = Xf - Xi

Question 1 - 20 • What is the equation to find Speed?

Answer 1 – 20 • Speed = distance / time

Question 1 - 30 • What equation do you use to find time?

Answer 1 – 30 • Time = distance / speed

Question 1 - 40 • What does “ “ mean and what is it called?

Answer 1 – 40 • Delta means “change in”

Question 1 - 50 • How do you find the slope of a line?

Question 2 - 10 • Bonnie rode her skateboard 200 meters (m) in 30 seconds (s). Raul rode his unicycle 300 m in 50 s. Who traveled faster? How do you know?

Answer 2 – 10 • Bonnie 200 m/30 s= 6. 66 m/s • Raul 300 m/50 s= 6 m/s • Bonnie is faster!

Question 2 - 20 • A truck left a diner at 1: 00 p. m. and drove 360 km to Jersey City. The truck arrived at 7: 00 p. m. • How fast did the truck travel?

Answer 2 – 20 • 360 km / 6 h = 60 km/h

Question 2 - 30 • Beth’s motor scooter gets 110 km/gal. How far can she go on 2. 5 gal of fuel?

Answer 2 – 30 • Beth’s motor scooter gets 110 km/gal. How far can she go on 2. 5 gal of fuel? • 110 km x 2. 5 = 275 km

Question 2 - 40 • An ostrich can run 10 km in 15 minutes. What is its speed in kilometers / hour?

Answer 2 – 40 • An ostrich can run 10 km in 15 minutes. What is its speed in kilometers / hour? • 10 km x 4 = 40 km/h

Question 2 - 50 • It took Jacob 6 hours to drive from his home to school at a speed of 60 mph. If he only has 4 hours to return to is home, what should his speed be?

Answer 2 – 50 • In order to find out how fast he should go, I need to know the distance. • d=sx t d = 60 m/h x 6 h d = 360 miles • I know the distance to home is 360 miles and time is 2 hours. I use the speed equation. • s=d/ t s = 360 m / 4 hours s = 90 m/h

Question 3 - 10 • Which runner is the fastest? How do you know?

Answer 3 – 10 • Springer! • This runner traveled further in a shorter amount of time. The line is steeper than the rest.

Question 3 - 20 • Order these people from fastest to slowest.

Answer 3 – 20 Carol, Max, Kiran!

Question 3 - 30 • Look at this graph. What is the average speed of the object from 0 seconds to 70 seconds? • (You can use a calculator)

Answer 3 – 30 • Average Speed = slope = rise/run • 30 m/70 s=3/7= 0. 43 m/s

Question 3 - 40 • What is the position at leg 3?

Answer 3 – 40 • 2. 5 km

Question 3 - 50 • Make up a story that follows the graph lines.

Question 4 - 10 • Make a graph of this data: • Time (s) : • Distance (m): 1 2 3 4 5 10 30 50 70 90

Answer 4 – 10 D i s t a n c e m e t e r s Time (s)

Question 4 - 20 • Graph this story: • Nathan was walking to Walmart to buy a new duck call. He walked 2 miles in 30 minutes. He then decided to walk to the nearest Aflac store to see if he could call in the Aflac duck. That took him 3 more miles which he ran in 20 minutes.

Answer 4 – 20 D i s t a n c e m Time (min)

Question 4 - 30 • This is data that Mr. Walters student had written in their lab notebook. Please fix it and draw a graph to represent their data. Time (s) Distance Traveled (cm) 1 10 4 25 2 15 3 20 5 30

Answer 4 – 30 D i s t a n c e cm Time (s)

Question 4 - 40 What is wrong with this data and graph? 1 Distance Traveled (cm) 25 2 35 3 45 4 55 5 65 Time (s)

Answer 4 – 40 The 5 second data point is off by about 4 cms. 1 Distance Traveled (cm) 25 2 35 3 45 4 55 5 65 Time (s)

Question 4 - 50 Gaston says that “Gaston’s snail” is the faster snail because it is the longer line. Is he right or wrong? Explain.

Answer 4 – 50 • Gaston is wrong. Use s=d/t • 15 cm/60 s=. 25 cm/s Gaston’s snail speed • 12 cm/40 s=. 30 cm/s Bert’s snail speed

Question 5 - 10 • Jy’siah rode her bike 3 hours at a speed of 20 km/h and then 2 hours at a speed of 10 km/h. What was her average speed for the whole trip?

Answer 5 – 10 • Jy’siah rode her bike 3 hours at a speed of 20 km/h and then 2 hours at a speed of 10 km/h. What was her average speed for the whole trip? • (1) d= s x t d=20 km/h X 3 h = 60 km • (2) d=s x t d=10 km/h x 2 h =20 km • Average speed = total distance/ total time • Average speed = 80 km/5 h Average speed=16 km/h

Question 5 - 20 • How fast did Max run?

Answer 5 – 20 • 300 cm/100 s = 3 cm/s

Question 5 - 30 • Ben Jammin’ walked from our room, to the drinking fountain for a 3 second drink, then came back at a constant rate. Draw a positiontime graph to show is motion.

Answer 5 – 30 P o s i t i o n time

Question 5 - 40 • Grace went 60 mph on the highway with her magical dragon for 3 hours. • Kathleen raced her going 50 mph with her jetpack for 4 hours. • Who went further?

Answer 5 – 40 • 60 mph x 3 hrs = 180 miles • 50 mph x 4 hrs = 200 miles • Kathleen went further!

Question 5 - 50 • What was the speed of leg 5 of this graph?

Answer 5 – 50 • Speed=distance/time • 2 km/10 min =. 2 km/min