Скачать презентацию ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ В ЛОКАЛНА МРЕЖА 1 СПОДЕЛЯНЕ Скачать презентацию ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ В ЛОКАЛНА МРЕЖА 1 СПОДЕЛЯНЕ

e1a53db2699ab1980e2d9cb21c853fb0.ppt

  • Количество слайдов: 6

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ В ЛОКАЛНА МРЕЖА ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ В ЛОКАЛНА МРЕЖА

1. СПОДЕЛЯНЕ (SHARING) Общи ресурси- файлове и място: Десен бутон върху папката; Избор на 1. СПОДЕЛЯНЕ (SHARING) Общи ресурси- файлове и място: Десен бутон върху папката; Избор на командата Споделяне (Sharing); Задаване на име, с което да се вижда в мрежата; Потвърждаване с OK. Общи програми; Общи устройства; Общи изчислителни ресурси.

2. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА СПОДЕЛЕН РЕСУРС Споделен ресурс (shared resource или network share) е устройство 2. ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА СПОДЕЛЕН РЕСУРС Споделен ресурс (shared resource или network share) е устройство или информация, намиращи се на даден компютър, до които може да бъде осъществяван отдалечен достъп от друг компютър чрез локална мрежа по начин, по който това би станало от локалния компютър.

3. СПОДЕЛЯНЕ НА ПЕРИФЕРНИ УСТРОЙСТВА Инсталиране на принтер или скенер на един от компютрите 3. СПОДЕЛЯНЕ НА ПЕРИФЕРНИ УСТРОЙСТВА Инсталиране на принтер или скенер на един от компютрите в локалната мрежа като мрежово устройство; Инсталиране на драйверите на останалите компютри в мрежата.

4. МОИТЕ МЕСТА В МРЕЖАТА (MY NETWORK PLACES) Споделените ресурси могат да се видят 4. МОИТЕ МЕСТА В МРЕЖАТА (MY NETWORK PLACES) Споделените ресурси могат да се видят от Моите места в мрежата (My Network Places) на работния плот или в Windows Explorer.

5. ПРАКТИЧЕСКИ ЗАДАЧИ Създайте папка с вашето име на работния плод; Свалете графичен файл 5. ПРАКТИЧЕСКИ ЗАДАЧИ Създайте папка с вашето име на работния плод; Свалете графичен файл от google. bg и го запишете на новосъздадената папка; Споделете папката; Разгледайте и споделете ресурсите с вашите съученици.