Marea Britanie.pptx
- Количество слайдов: 26
Marea Britanie Подзаголовок
• Marea Britanie este o insulă din vestul Europei. Este înconjurată de Marea Nordului, Canalul Mânecii, Marea Irlandei și Oceanul Atlantic. Este cea mai mare dintre Insulele Britanice, care mai cuprind Irlanda, insula Man, Jersey, Guernsey, arhipelagurile Shetland și Orkney. • Denumirea Marea Britanie se mai folosește pentru desemnarea celor trei țări componente ale Regatului Unit care se află pe această insulă: Anglia, Țara Galilor și Scoția. În limba română Regatul Unit mai este uneori numit, incorect, "Marea Britanie", denumirea corectă și completă pentru statul modern fiind, "Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord".
Sunteti gata de calatorie?
Big Ben a fost instalat in 1859 si si-a capatat numele de la Primii 61 de metri ai turnului Big Ben sunt claditi din piatra, restul constructiei fiind din otel. Cele 4 celebrul clopot de 13 tone si jumatate care anunta ora fete ale ceasului masoara in total 55 metri de jur exacta. A fost construit intre anii 1858 - 1859 cand cel imprejur. Inaltimea turnului Big Ben masoara 96 mai celebru ceas din lume a intrat in functiune. Turnul a metri. Mecanismul ceasului cantareste aproximativ 5 fost construit pe locul unde a fost palatul Westminster. tone. Big Ben-ul anunta ora exacta, dar anunta si sferturile de ora. BBC anunta ora exacta in direct din turn avand instalate microfoane in locul unde este localizat clopotul.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in 1941, o bomba incendiara a distrus Camera Comunelor, parte din Sediul Parlamentului din Londra (Houses of Parliament), dar turnul cu ceas a ramas intact, iar Big Ben a continuat sa masoare orele si minutele. Sunetul sau a fost transmit prin radio poporului britanic si intregii lumi, ca un indemn la speranta pentru toti cei care l-au auzit.
London Eye Este uriasa roata de observatie a Londrei, care ofera privelisti deosebite asupra orasului de pe Tamisa, pana la 40 km departare. O vezi de pretutindeni. Daca doresti sa te urci in ea, un bilet costa 16 e, merge foarte incet, te poti urca din mers in ea si o tura dureaza 30 de minute. Daca cumperi un bilet mixt, cu vizita la un muzeu, exista o mica reducere.
Turnul Londrei , Londra Mare Turistii pot afla o multime de lucruri interesante despre Turistii sunt invitati sa-i descopere secretele importanta bijuteriilor coroanei dintr-o serie de filme introductive printre care se numara si un film color foarte rar ascunse ce salasluiesc intre zidurile sale, sa se cu secvente de la incoronarea Majestatii Sale Regina Elisabeta minuneze de splendoarea bijuteriilor coroanei, a II-a. O data ajunsi in Trezorerie, va veti minuna de sa priveasca locul in care trei regine au fost frumusetea Coroanei Imperiale ce este purtata la deschiderea decapitate si sa exploreze miturile si legendele sesiunilor Parlamentului si veti putea admira cel mai mare si care fac din vizita la Tower of London un mai frumos diamant din lume aflat pe sceptrul Suveranei, numit Cullinan I. moment important al vacantei la Londra
Turnul din Londra va fi înconjurat de o mare purpurie. Această instalație, concepută de către artistul Paul Cummins și designerul Tom Piper, va comemora fiecare fatalitate britanică sau colonială din Primul Război Mondial. Aceasta va fi realizată prin plantarea a 888. 246 de maci roșii ceramici într-o mare curge în jurul turnului Instalarea, intitulată “Blood Swept Lands And Seas Of Red” a fost lansată pe 05 august 2014, exact la 100 de ani de la prima zi a implicării Marii Britanii în Primul Război Mondial.
Situata in nordul centrului orasului, Gradina Botanica Regala este a doua cea mai veche gradina botanica din Insulele Britanice. Gradina Botanica din Edinburgh este un centru stiintific pentru studiul plantelor, a diversitatii si conservarii cestora, precum si o populara atractie turistica. A fost fondata in 1670 ca o gradina pentru cultivarea plantelor medicinale.
Aproape 36. 000 plante sunt cultivate la Gradina Botanica din Edinburgh sau in cele trei gradini satelit ale acesteia (cunoscute ca Gradini Regionale) situate in alte parti ale Scotiei. Acestea reprezinta aproape 15. 000 de specii diferite de peste tot din lume, sau aproximativ 5% din toate speciile de plante cunoscute.
Galeria Nationala, Londra Mare Galeria Nationala a fost fondata in anul 1824 cand Camera Comunelor a votat achizitionarea colectiei de picturi a bancherului John Angerstein. Cele 38 de picturi au fost initial expuse la casa Pall Mall a lui Angerstein. In zilele noastre, Galeria Nationala detine una dintre cele mai interesante colectii de tablouri europene din lume, colectie ce este expusa intro cladire construita special pentru ea in centrul Londrei. Asa cum cladirea Galeriei Nationale a fost extinsa si dezvoltata de-a lungul anilor, la fel s-a intramplat si cu colectia de picturi care acum numara peste 2300 de opere de arta. Galeria Nationala este fara indoiala un obiectiv turistic important din Londra si constituie un prilej de a petrece cateva ore intr-un mod extrem de placut. Galeria Nationala ofera o gama foarte larga de picturi ale unora dintre cei mari artisiti europeni. Printre cele mai populare se numara: “Venus si Marte” de Botticelli, “Floarea soarelui” de Van Gogh, “Madona din grota cu stanci” a lui Da Vinci, “Samson si Dalila” a lui Rubens si altele.
Westminster Abbey, Londra Mare Biserica Sf Petru din Westminster, mai bine cunoscuta sub numele de Westminster Abbey, ocupa un loc unic in istoria Marii Britanii. Toti suveranii britanici de la William Cuceritorul incoace, au fost incoronati aici. Westminster Abbey este de asemenea locul de odihna vesnica al monarhilor din cea de-a doua jumatate a secolului al XIII-lea si pana la mijlocul secolului al XVIII-lea.
Tronul incoranarii lui Edward I, ce dateaza din jurul anului 1300 poate fi admirat in aceasta parte din Westminster Abbey. Folosit la absolut toate ceremoniile De incoronare care au avut loc aici din 1308, tronul a fost facut sa incorporeze piatra Scotiana a incoronarii pe care Edward a adus-o in Anglia in 1296. Aceasta piatra a ramas in Westminster Abbey pentru sapte sute de ani pana cand a fost adusa inapoi la Castelul din Edinburgh in 1996.
Muzeul Madame Tussauds , Londra Mare Muzeul Madame Tussaud's este cel mai faimos muzeu al figurinelor din lume, cel mai vechi, avand copii de ceara de la aproape toate celebritatile secolului
Anglia este o tara in care poti descoperi peisaje superbe, sate pitoresti si taramuri istorice. Sa aruncam o privire asupra acestora, ne indreptam spre periferii. St. Ives
Localizat pe coasta, St. Ives a fost, initial, un sat de pescari si a ramas unicul port din sud-estul Angliei (in Cornwall). Azi, pitoreasca localitate de 12. 000 de locuitori a devenit o statiune de vacanta foarte populara, primind titlul de Cel mai bun oras de pe malul marii din UK, in 2010 si 2011. Incalta niste pantofi confortabili si urca pe dealurile din apropiere sau plimba-te pe stradutele pietruite pe care se intind case frumoase, buticuri si galerii de arta.
Coasta Jurassica Cautatorii de fosile vizeaza Coasta Jurassica, aceasta portiune dintre Bournemouth si Exmouth, cu roci care dateaza de acum 185 milioane de ani, cand continentele s-au separat. Muzeele din zona explica aceste lucruri in detaliu. Chramouth e cel mai bun loc de aici in care sa gasesti fosile. Te poti plimba de-a lungul plajelor sau poti vizita micutele orase din zona, fiecare avand propriul lui farmec.
The Lake District este cel mai mare parc national al Angliei
Din vremurile cele mai vechi, mancarea englezeasca a fost influentata de invadatorii straini. Vikingii, romanii si chiar francezii au adus pe masa englezeasca o multime de ingrediente. Bucataria englezeasca este celebra pentru ceaiul de dupa-amiaza, micul dejun consistent, fish&chips si pub-uri. Ceaiul este servit adesea alaturi de biscuiti, sandvisuri sau prajiturele. Cartofii, painea si branza sunt ingredientele principale pentru o masa in Marea Britanie, iar cele trei feluri de mancare traditionale sunt vita la gratar si budinca Yorkshire, fish&chips (peste cu cartofi prajiti) si puiul tikka masala. In afara de cartofi, englezii gasesc si in mazare o garnitura preferata pentru carnea de pui sau vita servita la cina. Budinca englezeasca este renumita, perfecta pentru zilele racoroase. Pentru prepararea acesteia sunt necesare faina, lapte, ulei vegetal, oua si piper negru. Aceasta nu este intotdeauna dulce. Placintele sunt o alta specialitate englezeasca, atat dulci si savuroase. In aceeasi categorie intra pateurile cu carne, care nu sunt complete fara ceapa murata sau sos chutney.
Fiind in Marea Britanie, nu veti putea alege doar dintre mai multe tipuri de mancare, ci si diverse bauturi. In aceasta tara sunt consumate mai ales urmatoarele: bere ceai whisky gin
Marea Britanie.pptx