Скачать презентацию Leopardul traieste in Africa si Asia in tari Скачать презентацию Leopardul traieste in Africa si Asia in tari

43e2601d67d25aeaa4b4681623b80119.ppt

  • Количество слайдов: 17

Leopardul traieste in Africa si Asia in tari precum: India, Pakistan, China, Gabon, Congo, Leopardul traieste in Africa si Asia in tari precum: India, Pakistan, China, Gabon, Congo, Zaire, Uganda, Kenya dar si in Siberia si in alte zone. Este capabil sa se adapteze la orice tip de habbitat daca se gaseste suficienta mancare. Traieste chiar si in zone larg deschise precum campii sau deserturi. Cel mai bine traieste in paduri. Aici poate folosi copacii pentru a se proteja sau pentru a studia terenul de vanatoare.

Leopardul isi petrece timpul cel mai adesea singur, de obicei in interiorul unui teritoriu Leopardul isi petrece timpul cel mai adesea singur, de obicei in interiorul unui teritoriu bine delimitat. Exceptie este perioada de imperechere si perioada in care femela isi creste puii. Daca in acelasi teritoriu ar locui prea multi leoparzi, ar nimici sau ar alunga pentru mult timp vietuitoarele ce-i alcatuiesc prada. Asemeni altor membrii din familia felinelor si leopardul isi marcheaza limitele teritoriului sau cu urina, iar pe unii copaci , , semneaza" cu ghearele. In zonele in care se gasesc multe animale, teritoriile de vanatoare ale leoparzilor sunt mai mici decat in regiunile mai sarace in prada. De obicei masculii poseda teritorii mari decat femelele si adesea teritoriul unui mascul se intretaie cu teritoriul uneia sau mai multor femele.

Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 Leopardul este una din cele mai mari feline, cu o greutate cuprinsă între 40 - 80 kg, o înălțime de 60 - 80 cm și cu o lungime a corpului de până la 2 m. Toracele sale sunt mai mari si mai puternice. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare, iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii, ramane nevazut daca este nevoie. [modificare]

Leopardul vaneaza copitate de dimensiuni medii precum gazele, impala, cerbi, caprioare, zebre, etc. Ocazional Leopardul vaneaza copitate de dimensiuni medii precum gazele, impala, cerbi, caprioare, zebre, etc. Ocazional pot vana si maimute, iepuri sau pasari. » Ii place sa vaneze in special noaptea dar daca va avea ocazia va vana si ziua pentru a avea stomacul plin. Intunericul creeaza conditii bune pentru vanatoare. De obicei cunoaste zona unde urmeaza sa vaneze ceea ce ii confera un avantaj. Se apropie foarte mult de prada (uneori chiar si la un metru de ea) fara ca aceasta sa-l observe si ataca prin surprindere. Deoarece este vulnerabil la sol (alti pradatori pot aparea oricand) deseori isi urca prada in copaci. Pentru ca este puternic poate urca in copaci si animale care sunt mai grele decat el.

Este destul de rapid dar nu alearga cu viteze mai mari de 65 d Este destul de rapid dar nu alearga cu viteze mai mari de 65 d km/h. Poate sari pana la 6 m orizontal si pana la 3 m veritcal.

» Femela leopard naste pui odata la 2 -3 ani pe care ii hraneste » Femela leopard naste pui odata la 2 -3 ani pe care ii hraneste cu laptele produs de glandele mammare. . Poate naste pana la sase pui dar de obicei naste doi sau trei. Pui vor ramane cu mama lor timp de 18 pana la 24 de luni, cand vor pleca in cautarea unui teritoriu al lor.

Dintre cele opt specii de leopard cunoscute in lume, rarul leopard persan este cel Dintre cele opt specii de leopard cunoscute in lume, rarul leopard persan este cel mai mare. In timp ce dimensiunea acestuia variaza considerabil de la o zona geografica la alta, principalele caracteristici ale animalului sunt impartasite de toate subspeciile. De obicei, indivizii din specia Panthera pardus saxicolor au picioarele scurte si o constitutie puternica si indesata, iar blana prezinta un model unic cu rozete negre pe partea din spate, pe partile laterale, pe umeri si coapse si pete negre pe cap, gat, piept si burta. Culoarea de fond este de la galben pal pana la auriu, cu exceptia partilor inferioare ale corpului, care sunt albe, de la barbie la coada. Modelul de rozete si pete se extinde pana la varful cozii lungi, care masoara intre 60 -75 % din lungimea corpului cu tot cu cap. Craniul este in mod evident mare in raport cu restul corpului si permite, datorita muschilor maxilarului puternici, sa faca fata prazilor de dimensiuni mari.

Panthera pardus nimr este cea mai mare si mai puternica felina de pe teritoriul Panthera pardus nimr este cea mai mare si mai puternica felina de pe teritoriul Arabiei, insa una dintre cele mai mici dintre cele 15 subspecii de feline din lume. Leopardul arab se diferentiaza fata de rudele sale din Asia si Africa nu numai prin dimensiuni, dar si prin coloristica specifica, blana lui avand o nuanta mult mai pala. Formula obisnuita de galben auriu exista numai pe spatele animalului, in timp ce restul corpului este de culoare bej sau gri-alb. Blana este aproape in intregime impestritata cu rozete negre, foarte distantate si cu obisnuitele pete caracteristice speciei. Coada lunga ii asigura echilibrul atunci cand se catara sau se odihneste in copaci, iar modelele de pe corp ii asigura un bun camuflaj. Diferenta dintre sexe este aproape insesizabila, masculii avand in general cu 10 kilograme mai mult decatfemelele (20 kg. ). Leopardul arab traieste in zonele muntoase din Israel, Arabia Saudita, Yemen si Oman, alaturi de animale precum caprele de munte sau vulpile, care constituie hrana lui predilecta. Fiecare leopardadult, in special masculii, isi apara cu violenta teritoriul de indivizii de acelasi sex din specia lui, desi in arealul aceluiasi mascul pot fi intalnite mai multe femele. In aceste tinuturi bine delimitate leoparziivaneaza, se imperecheaza si isi cresc puii.

Considerat a fi o subspecie a leopardului patat(Neofelis nebulosa) in trecut, leopardul de Borneo Considerat a fi o subspecie a leopardului patat(Neofelis nebulosa) in trecut, leopardul de Borneo a fost recent recunoscut ca facand parte dintr-o specie distincta. La inceputul anului 2007, filiala indoneziana a France Presse a anuntat descoperirea speciei Neofelis diardi, o echipa mixta de cercetatori americani si nepalezi aratand, pe baza testelor genetice, ca intre leopardul patat si pantera nebuloasa, care traieste in copacii din Asia de sud est, exista aproximativ 40 de diferente. Este un animal de dimensiuni medii (greutatea: 16 - 23 kg; lungimea corpului: 61 - 106 cm), care traieste in Borneo, Sumatra, Insulele Batu si Arhipelagul Malay. La fel ca majoritatea leoparzilor patati, si Neofelis diardi prezinta abilitati impresionante de a se catara in copaci - alearga cu capul plecat, printre trunchiurile copacilor si sa se prinde brusc de crengile acestora, apoi se catara cu capul in jos, folosindu-se de membrele posterioare si echilibrandu-se cu ajutorul cozii. Aceasta abilitate ii permite sa-si procure cu usurinta hrana (bolta copacilor folosindu-i ca loc ideal de panda), dar, in principal, leopardul de Borneo se foloseste de ramurile copacilor pentru a se odihni. Interesant este ca aceasta specie petrece mai putin timp printre crengile copacilor in regiunile in care tigrii si leoparzii sunt absenti.

Apreciat in mod deosebit pentru frumusetea blanii sale foarte valoroase, leopardul de zapada, numit Apreciat in mod deosebit pentru frumusetea blanii sale foarte valoroase, leopardul de zapada, numit si leopardul zapezilor, Apreciat in mod deosebit pentru frumusetea blanii sale foarte este un animal pe cale de disparitie ce traieste in muntii din valoroase, leopardul de zapada, numit si leopardul zapezilor, este un animal pe zona centrala a Asiei. In mediul salbatic, din pacate, acest cale de disparitie ce traieste in muntii din zona centrala a Asiei. In mediul carnivor este intalnit foarte rar datorita putinelor exemplare ramase (mai putin de 7000), alte aproximativ 600 de exemplare salbatic, din pacate, acest carnivor este intalnit foarte rar datorita putinelor traind numai in captivitate (gradini zoologice sau rezervatii exemplare ramase (mai putin de 7000), alte aproximativ 600 de exemplare traind naturale), in scopul protejarii lor. numai in captivitate (gradini zoologice sau rezervatii naturale), in scopul Deoarece in mediul salbatic traiesc in munti, la inaltimi de pana protejarii lor. la 6000 m, unde conditiile de viata pentru oameni sunt extreme, Deoarece in mediul salbatic traiesc in munti, la inaltimi de pana la 6000 m, unde aceste superbe animale sunt intalnite foarte rar. conditiile de viata pentru oameni sunt extreme, aceste superbe animale sunt Avand un comportament aparte pentru o felina, pe alocuri intalnite foarte rar. lasand impresia unui animal fricos, cu o abilitate desavarsita de Avand un comportament aparte pentru o felina, pe alocuri lasand impresia unui a disparea printre stanci, cu un colorit aparte al blanii, leoparzii de zapada au fost pentru mult timp considerati de locuitorii animal fricos, cu o abilitate desavarsita de a disparea printre stanci, cu un colorit zonelor apropiate ''spirite ale muntilor'' sau ''pisici fantoma'', aparte al blanii, leoparzii de zapada au fost pentru mult timp considerati de devenind astfel personaje de legenda. locuitorii zonelor apropiate ''spirite ale muntilor'' sau ''pisici fantoma'', devenind astfel personaje de legenda.

O specie rara de feline, descoperita in urma cu patru ani, a fost fotografiata O specie rara de feline, descoperita in urma cu patru ani, a fost fotografiata in premiera, in insula Sumatra. Leopardul Sunda a fost filmat de o camera ascunsa in Parcul National Berbak, din Sumatra, relateaza Daily Mail. nregistrarea nu are decat 22 de secunde, insa este o surpriza extrem de placuta pentru comunitatea stiintifica, care demonstreaza ca aceasta specie de leopard s-a adaptat surprinzator de bine la traiul in varful copacilor, spre deosebire de alte specii de leopard. Leopardul Sunda are o coada foarte lunga, care ii asigura echilibrul pe ramuri. Cand coboara din copaci, leopardul seamana mai degraba cu o veverita, au observat oamenii de stiinta care au studiat inregistrarea. Daca initial s-a crezut ca acest tip de leopard este acelasi care se intalneste si in Borneo, recent a iesit la iveala faptul ca este vorba despre specii diferite, care au avut insa un stramos comun in urma cu 1 milion de ani in urma. Se crede ca nu exista mai mult de 10. 000 de feline din aceasta specie in lume.

Leopardul negru este de fapt un leopard ca oricare altul avand ca trasatura specifica, Leopardul negru este de fapt un leopard ca oricare altul avand ca trasatura specifica, proprie pigmentul de culoare neagra care regasindu-se in blana sa ii confera un colorit inchis , negru. Melanismul (ichiderea culorii blanii) se produce datorita mutatiei unei gene recesive a leopardului. Acest fenomen , melanismul se transmite ereditar dar nu este o constanta. Un pui de leopard negru se va naste din parinti purtatori de gena melanistica. Un leopard de culoare obisnuita poate fi purtatorul unei asemenea gene fara a manifesta el insusi efectele ei : culoare inchisa. Din parinti leopard de culoare obisnuita se pot naste pui atat negri cat si obisnuiti , dar din parinti de culoare neagra se vor naste intotdeauna doar pui de culoare neagra. Leopardul negru este cel mai adesea intalnit in padurile dense si intunecate tropicale din sud-estul Asiei unde coloritul sau intunecat ii ofera camuflajul perfect. Oamenii de stiinta apreciaza ca melanismul leoparzilor este o mutatie genetica favorabila speciei. Zoologic vorbind termenul pantera este sinonim cu cel de leopard. Intr-o definitie stricta prin sintagma “pantera neagra” se intelege doar “leopardul negru”. In limbajul curent prin “pantera neagra” se desemneaza fie jaguarul negru fie leopardul negru. Arie geografica_British Isles. China, Indo-China, India, sudul Arabiei , sudul Arficii Dimensiuni_masculul are 2, 5 m lungime (coada inclusiv) ; femela are 2. 0 m

Leopardul de mare o lungime de 2, 5 -5, 2 m si are o Leopardul de mare o lungime de 2, 5 -5, 2 m si are o greutate de 200 -455 kg Se intalneste in Antarctica si in apele subantarctice. Se hraneste cu foci mai mici, pinguini, pasari, calmari si krill. Inoata cu ajutorul inotatoarelor frontale, care au gheare in varful degetelor.

Leopardul Amur a cunoscut o diminuare a populatiei cu peste 80%, in ultimele trei Leopardul Amur a cunoscut o diminuare a populatiei cu peste 80%, in ultimele trei generatii. Se estimeaza ca exista mai putin de 50 de exemplare, in prezent, iar numarul este in continua scadere. Habitatul lor natural este situat in regiunea Primorskii Krai, o zona impadurita din Rusia, traversata de raul Amur. Impactul cel mai mare asupra reducerii populatiei de leoparzi Amur l-a avut despadurirea masiva a zonei, in scopul crearii terenurilor agricole.

 • Leopardul bea apa in fiecare zi, insa, in lipsa acesteia, poate rezista • Leopardul bea apa in fiecare zi, insa, in lipsa acesteia, poate rezista si o luna intreaga fara pretiosul lichid? • Un experiment efectuat in zonele limitrofe ale orasului Nairobi a aratat ca leopardul are o capacitate de orientare foarte buna. Astfel, un grup de leoparzi a fost dus la o distanta de 320 km de oras. Dupa citeva saptamini, cercetatorii au constatat ca respectivul grup de feline a reaparut in apropierea orasului.