Скачать презентацию KNOW IT SHOW IT Ch 10 Congress Скачать презентацию KNOW IT SHOW IT Ch 10 Congress

702e1b0a9147b3ee9b2e9867e827ef54.ppt

  • Количество слайдов: 26

KNOW IT, SHOW IT! Ch : 10 Congress KNOW IT, SHOW IT! Ch : 10 Congress

1. Which is true about most members of Congress? A: Very few are lawyers 1. Which is true about most members of Congress? A: Very few are lawyers B: They all have the same religious affiliation C: They lacked political experience before coming to Congress D: ANSWER: D They have gone to college

2. Why is the Senate called the “upper house”? A: The Senate is larger 2. Why is the Senate called the “upper house”? A: The Senate is larger than the House B: Senators represent fewer people than members of the House C: Senators generally need a wide range of knowledge to serve well D: The Senate chamber is located above the House chamber ANSWER: C

3. How many sessions are there within each term of Congress? A: two B: 3. How many sessions are there within each term of Congress? A: two B: four C: three D: eight ANSWER: A

4. Which is true about a Senator’s term in office? A: It is three 4. Which is true about a Senator’s term in office? A: It is three times longer than the term of a member of the House B: It is two times longer than the term of a member of the House C: It is the same as a the term of a member of the House D: It varies depending upon state population. ANSWER: A

5. How many senators does each state have? A: three B: two C: four 5. How many senators does each state have? A: three B: two C: four D: one ANSWER: B

6. How often does the Constitution require Congress to reapportion seats in the House 6. How often does the Constitution require Congress to reapportion seats in the House of Representatives? A: every four years B: every six years C: every ten years D: every two years ANSWER: D

7. Who elects the Speaker of the House of Representatives? A: majority party members 7. Who elects the Speaker of the House of Representatives? A: majority party members B: The Senate C: members of the opposite party D: all the people in a national election ANSWER: A

8. Why are there two houses of Congress? A: so the two houses may 8. Why are there two houses of Congress? A: so the two houses may check one another B: so the two houses may agree with one another C: so the two houses can fill the two chambers in the Capitol D: so one of the two houses will always be in session ANSWER: A

9. Why would one congressional district be large in area and another be very 9. Why would one congressional district be large in area and another be very small? A: They were picked based on natural boundaries B: Gerrymandering happened C: The small district contains a higher population D: The large district contains a higher population ANSWER: C

10. What are three reasons we have a bicameral legislature? A: Theoretical, balancing, checks 10. What are three reasons we have a bicameral legislature? A: Theoretical, balancing, checks B: historical, practical, theoretical C: historical, checks, balancing D: populations, historical, checks ANSWER: B

11. What is the minimum number of representatives in Congress a state can have? 11. What is the minimum number of representatives in Congress a state can have? A: two B: one C: four D: three ANSWER: D

12. Who are senators elected by? A: leaders of State factions B: the voters 12. Who are senators elected by? A: leaders of State factions B: the voters in each state C: the entire nation D: State legislatures ANSWER: B

13. What determines the total seats in the House of Representatives? A: Congress B: 13. What determines the total seats in the House of Representatives? A: Congress B: The Constitution C: The Census Bureau D: The Supreme Court ANSWER: A

14. Due to the length of their terms, House members may be more likely 14. Due to the length of their terms, House members may be more likely to? A: focus mainly on national concerns B: get more media coverage C: listen to constituents’ views D: vote as trustees ANSWER: C

15. What is the total number of full-fledged members of Congress? A: 535 B: 15. What is the total number of full-fledged members of Congress? A: 535 B: 200 C: 100 D: 435 ANSWER: A

16. Most members of Congress: A: are millionaires B: come from rural areas C: 16. Most members of Congress: A: are millionaires B: come from rural areas C: win reelection if they seek it D: have served in other branches ANSWER: C

 17. What is a suggested new law? A: paperwork B: bill C: D: 17. What is a suggested new law? A: paperwork B: bill C: D: ANSWER: B floor consideration unimportant

18. What is being forced to leave office? A: suspended B: partisan C: adjourned 18. What is being forced to leave office? A: suspended B: partisan C: adjourned D: ANSWER: D expelled

19. What is bringing a meeting to an end? A: adjourn B: recess C: 19. What is bringing a meeting to an end? A: adjourn B: recess C: expelled D: suspended ANSWER: A

20. What is a count of the population? A: large and difficult B: attendance 20. What is a count of the population? A: large and difficult B: attendance C: census D: Census Bureau ANSWER: C

21. What does it mean to be examined by the full membership of the 21. What does it mean to be examined by the full membership of the House or Senate? A: full examination B: passing a law C: debating D: ANSWER: D floor consideration

22. What is a legislative body made of two chambers? A: Senate B: Congress 22. What is a legislative body made of two chambers? A: Senate B: Congress C: Executive Branch D: ANSWER: B House

23. Who is a person who is given the power to act for others? 23. Who is a person who is given the power to act for others? A: trustee B: partisan C: politico D: delegate ANSWER: A

24. What is the drawing of district lines to the advantage of a party 24. What is the drawing of district lines to the advantage of a party or group? A: cheating B: discrimination C: politics D: ANSWER: D gerrymandering

25. Who is a person who votes with the party line? A: politico B: 25. Who is a person who votes with the party line? A: politico B: partisan C: trustee D: ANSWER: B delegate