Скачать презентацию GEOCACHING Beter bekend als SCHATJE ZOEKEN Скачать презентацию GEOCACHING Beter bekend als SCHATJE ZOEKEN

f411311f2a59ab84a07d228ab9224417.ppt

  • Количество слайдов: 20

GEOCACHING Beter bekend als. . . SCHATJE ZOEKEN GEOCACHING Beter bekend als. . . SCHATJE ZOEKEN

Wat is geocaching? Iemand verstopt op een bijzondere plaats, een waterdichte doos, een munitiekistje Wat is geocaching? Iemand verstopt op een bijzondere plaats, een waterdichte doos, een munitiekistje of een klein kokertje. Daarna bepaalt hij met zijn hand-GPS de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www. geocaching. com Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina. Dit is de meest eenvoudige vorm van geocaching.

Een beetje moeilijker… In de meeste gevallen wordt de positie van de cache (schat) Een beetje moeilijker… In de meeste gevallen wordt de positie van de cache (schat) niet zomaar gegeven. Je moet iets opzoeken, oplossen of uitrekenen voor je de coördinaten van de cache hebt. Soms heb je een fout gemaakt en vind je na uren speuren, rekenen, puzzelen, fietsen of wandelen niets!!

Op jacht naar de schat. Als je de juiste noord- en oostcoördinaat (=de positie) Op jacht naar de schat. Als je de juiste noord- en oostcoördinaat (=de positie) gevonden hebt, kun je de cache gaan zoeken. Deze ligt vaak onder de grond, onder een brug of verstopt tussen takken. In de schat zit een logboekje waarin je schrijft wie je bent, op welk tijdstip je de schat gevonden hebt en wat je van de cache vond. In de cache bevinden zich ook kleine hebbedingetjes. Je mag er iets uithalen, maar dan moet je er ook weer iets in stoppen.

Bij thuiskomst… Om de cache af te sluiten ga je naar www. geocaching. nl Bij thuiskomst… Om de cache af te sluiten ga je naar www. geocaching. nl Je logt daar in en doet verslag van het vinden van de cache. Op de site wordt automatisch opgeteld hoeveel schatjes je hebt gevonden. Ook als het je niet is gelukt, kun je een log plaatsen. Dit wordt een ‘not found’ genoemd. Het is ook mogelijk om de cacheplaatser te mailen om hulp of een hint.

Dit zijn gps’en. Deze is niet zo duur … En deze is heel erg Dit zijn gps’en. Deze is niet zo duur … En deze is heel erg duur.

Verschillende caches. Nano Virituele cache Verschillende caches. Nano Virituele cache

Logboekje Logboekje

De meest voorkomende caches. Een blauwe stip is een traditionele cache. De positie is De meest voorkomende caches. Een blauwe stip is een traditionele cache. De positie is bekend. Je hoeft de cache alleen maar op te halen. Een groene stip betekent een multi cache. Dit is een fiets/wandel puzzeltocht die je naar de cache leidt. Een gele stip is een mysterie cache. Je moet thuis eerst iets opzoeken, oplossen of uitrekenen voordat je de coördinaten hebt.

Uit deze schatjes kun je kiezen. Uit deze schatjes kun je kiezen.

Wat is er nu zo leuk aan schat zoeken? v v v Je komt Wat is er nu zo leuk aan schat zoeken? v v v Je komt op hele mooie en bijzondere plekken. Een stadscache vertelt je vaak iets over de historie van de stad. Het oplossen van hele aparte puzzels en raadsels. Kinderen vinden een pijl volgen op een GPS en dan een schat zoeken fantastisch! Er op uit gaan en niet in mensenmassa’s terecht komen. Zelf een cache maken en de logjes lezen.

Een park bij Purmerend Een park bij Purmerend

Geen schatjes maar gedumpte katjes. Geen schatjes maar gedumpte katjes.

Een prachtige wandeling in Frankrijk. Het coördinaat dat we zochten in het voormalige treinstationnetje. Een prachtige wandeling in Frankrijk. Het coördinaat dat we zochten in het voormalige treinstationnetje.

Zo zie je hem niet en zo zie je hem wel. Zo zie je hem niet en zo zie je hem wel.

Hebbes! Hebbes!

Onze eigen caches. Wij hebben zelf twee caches gemaakt. Het land van Okt (sinds Onze eigen caches. Wij hebben zelf twee caches gemaakt. Het land van Okt (sinds juni 2007). Thuis in Nederland (sinds maart 2008).

Een logje uit ‘Het land van Okt’. December 27, 2007 by Nyxbug (389 found) Een logje uit ‘Het land van Okt’. December 27, 2007 by Nyxbug (389 found) Poooooeeeeeeehhhhhhh zeg… Het was bijna een nachtmerrie geworden deze nacht. Rondprikken in de grond. Toch niet de juiste plek. Waar zit de rekenfout? Roosterspijltjes? Aantal bruggetjes? Het is al de vijfde keer dat we ter plaatse zijn. Niet alle keren de cache gezocht, maar wel met de route bezig geweest. Eerste keer natuurlijk blind begonnen. En dan nu de triomf. Logisch nadenken. Mogelijkheden aftasten en dan toch eindelijk de deksel kunnen lichten! Nette schoenen vies geworden, maar de voldoening overheerst. Toch nog geslaagd voor de rekenlessen van het Oktvolkje. Hoop nooit meer examen te hoeven doen.

‘Thuis in Nederland’: 90 minuten na plaatsing gevonden! ‘Thuis in Nederland’: 90 minuten na plaatsing gevonden!

Nieuwsgierig geworden? Surf naar: www. geocaching. nl Nieuwsgierig geworden? Surf naar: www. geocaching. nl