Скачать презентацию EURAXESS Moldova Juncu Mariana Center of International Projects Скачать презентацию EURAXESS Moldova Juncu Mariana Center of International Projects

90b1f2d5c418fe553a2210ce6efd8925.ppt

  • Количество слайдов: 24

EURAXESS Moldova Juncu Mariana Center of International Projects EURAXESS Moldova Juncu Mariana Center of International Projects

Help us to bring European Research together! 1. Ce este EURAXESS 2. Importanţa implicării Help us to bring European Research together! 1. Ce este EURAXESS 2. Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare 3. Rolul proiectului EURAXESS 4. Cum poate EURAXESS să te ajute 5. Contacte

1 Ce este EURAXESS-ul ? EURAXESS este o inițiativă unică, lansată de Comisia Europeană 1 Ce este EURAXESS-ul ? EURAXESS este o inițiativă unică, lansată de Comisia Europeană (Uniunea Europeană) pentru a promova carierele de cercetare și de a facilita mobilitatea cercetătorilor din întreaga Europă. Academia de Ştiinţe a Moldovei a semnat la 3 octombrie 2011, Declaraţia de Angajament a Membrilor Serviciilor Reţelei EURAXESS. Prin această Declaraţie, instituţia auxiliară a AŞM - Centrul Proiecte Internaţionale, a fost desemnat în calitate de instituţie gazdă şi de legătură a Serviciilor de Reţea EURAXESS din Republica Moldova, cu scopul creării portalului EURAXESS Republica Moldova (www. euraxess. md) ca instrument de promovare a acestei iniţiative.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS-ul pentru fiecare EURAXESS : Oferă vizibilitate pe 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS-ul pentru fiecare EURAXESS : Oferă vizibilitate pe un site european; Permite să postaţi locurile dvs. de muncă vacante și oportunitățile de finanţare pentru cercetători; Oferă acces la un număr enorm de CV-uri ale cercetătorilor talentați; Stabilește drepturile și obligațiile dumneavoastră; Oferă servicii de mobilitate a Cercetătorilor.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS : Oferă asistență personalizată 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS : Oferă asistență personalizată Oferă organizațiilor de cercetare sfaturi cu privire la aspectele administrative și juridice Oferă avantaj competitiv atunci când este acordat logo-ul Comisiei Europene pentru Resurse Umane "Excelenţă în Cercetare „ Conectează la Comunitatea Europenă de Cercetare. . . Toate serviciile EURAXESS sunt independente şi complet GRATUITE !

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS își desfășoară activitatea în 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS își desfășoară activitatea în următoarele 4 inițiativecheie: Te ajută sa găseşti cercetători talentaţi în Europa. Îţi oferă o rețea de peste 500 de persoane în 37 de țări, pentru a vă oferi o asistență personalizată. Stabileşte drepturi care fac organismul de cercetare mai atractiv, şi competitiv. Conectează comunitatea Europeană de Cercetare la nivel mondial.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Oportunitățile locurilor noastre de muncă 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Oportunitățile locurilor noastre de muncă sunt în creștere în fiecare zi și suntem în curs de dezvoltare pentru a deveni punct de referință în procesul de recrutare şi de cercetare, nu numai cercetătorii europeni vizitează locurile de muncă de pe EURAXESS, dar și Cercetătorii de top din întreaga lume. Prin intermediul site-ul EURAXESS puteţi posta un loc de muncă vacant sau răsfoi multitudinea de CV-uri din întreaga Europă pentru a găsi un candidat bun pentru organizația dumneavoastră. Peste 16 000 CV-uri sunt la dispoziția dumneavoastră. EURAXESS Jobs este complet gratuit !

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Peste 5 000 de organizații 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Peste 5 000 de organizații de cercetare, companii, universități și IMM-uri, sunt înregistrate pe EURAXESS! Peste 50 000 talente individuale în cercetare sunt înregistrate permițându-vă să găsiți un bun candidat pentru pozițiile în cercetare. Peste 16 000 CV-uri sunt la dispoziția dumneavoastră! În 2012 au fost publicate aproape 6 223 posturi vacante din 30 de ţări diferite! Aveţi oportunitatea de a găsi un talent de top în cercetare din întreaga Europă postatînd locurile dvs de muncă vacante. .

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare? 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare?

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Oferta EURAXESS Services Informații practice 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Oferta EURAXESS Services Informații practice : ü Probleme administrative; ü Probleme legale; ü Probleme de migraţie; Asistență personalizată la rețea.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Services Puteți obține sfaturi 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Services Puteți obține sfaturi cu privire la teme cum ar fi: Întrebări de zi cu zi Întrebări administrative Întrebări financiare Întrebări legale e. g. Accommodation e. g. Health/ Medical care e. g. Taxation e. g. Visa formalities

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare

2 22 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Drepturile Documentul cheie: 2 22 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Drepturile Documentul cheie: Carta Europeană a cercetătorului și Codul de Conduită pentru recrutarea lor. Recomandarea Comisiei către statele membre, de stabilire a drepturilor și obligațiilor cercetătorilor, angajatorilor și finanțatorilor. •

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Rights Uniunea Europeană pune 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Rights Uniunea Europeană pune o mare prioritate în crearea unui mediu stimulativ și unui mediu de cercetare competitiv; Legislația Uniunii Europene, se concentrează pe crearea condițiilor bune de lucru și a posibilităților adecvate de dezvoltare a carierei; UE promovează corectitudinea în ceea ce privește securitatea socială, pensiile și alte drepturi pentru cercetători; Prin aplicarea principiilor Strategiei de resurse umane pentru cercetători puteți obţine logo-ul ‘Human Resources Excellence in Research’ !.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Iniţiativa EURAXESS Rights ‘Human Resources 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare Iniţiativa EURAXESS Rights ‘Human Resources Excellence in Research’ Logo-ul ‘Human Resources Excellence in Research’ este acordat instituțiilor care au făcut progrese semnificative în punerea în aplicare a Cartei și Codului; 102 instituții din toată Europa au câștigat această recunoaștere.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Rights Prin aplicarea unui 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare EURAXESS Rights Prin aplicarea unui set de reguli: Organizația dumneavoastră este recunoscută și îmbunătățită, cîştigînd un avantaj competitiv și atragerea celor mai buni cercetători; Sunteți recunoscut ca un bun angajator; Echilibrul muncă-viață al cercetătorilor este respectat; Sunteți parte dintr-o rețea cu adevărat pan-europeană, alcătuită din Organizații de cercetare și cercetători.

2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare? EURAXESS Links este un instrument 2 Importanţa implicării şi ce oferă EURAXESS pentru fiecare? EURAXESS Links este un instrument de rețea pentru cercetători europeni care lucrează în afara Europei. Ea există în: SUA Japonia China India şi Singapore EURAXESS Links oferă informații despre cercetarea în Europa, cercetare politică europeană, oportunități de finanțare a cercetării, pentru colaborare internațională și pentru mobilitatea transnațională. Important: Calitatea de membru este gratuită.

3 Valoarea adăugată a inițiativei EURAXESS este inovativ deoarece: Este un one-stop shop cu 3 Valoarea adăugată a inițiativei EURAXESS este inovativ deoarece: Este un one-stop shop cu informații din întreaga Europă cu privire la recrutare, cerere pentru Visa, permise de muncă, securitate socială și alte aspecte relevante. . . Este complet gratuit. Este independent, care acționează cu unicul scop de a contribui la dezvoltarea cercetării în Europa. Vă ajută să fiți parte a comunității de cercetare. Vă oferă sprijinul unei rețele de oameni care vă oferă asistență personalizată în întreaga Europă!

3 Valoarea adăugată a inițiativei Oferă acces gratuit să recrutaţi cercetatori de top din 3 Valoarea adăugată a inițiativei Oferă acces gratuit să recrutaţi cercetatori de top din Europa (și nu numai). Aprobarea Cartei & Codului oferă un avantaj competitiv pentru a atrage talente în cercetare. Oferă vizibilitate instituției dumneavoastră pe site-ul EURAXESS GRATUIT, la nivel mondial. Oferă posibilitatea de a fi parte a unei rețele europene căreia îi pasă de comunitatea de cercetare și inovare și are grijă de interesele acestora. În 2009 EURAXESS a avut un total de 290 437 de vizitatori unici, pe site-ul web și un total de 3, 4 mln vizualizări de pagină. În 2011, site-ul EURAXESS a primit 600 000 vizualizări lunare de pagină.

4 Cum vă putem ajuta? EURAXESS -o rețea de oameni la dispoziția dumneavoastră cu 4 Cum vă putem ajuta? EURAXESS -o rețea de oameni la dispoziția dumneavoastră cu reprezentanțe situate în mai mult de 220 de centre din întreaga Europă.

4 Cum vă putem ajuta? Vizitaţi site-ul EURAXESS http: //ec. europa. eu/euraxess Aboneaza-te la 4 Cum vă putem ajuta? Vizitaţi site-ul EURAXESS http: //ec. europa. eu/euraxess Aboneaza-te la newsletter-ul EURAXESS Găsiți paginile de Facebook pentru Estonia, Serbia, Republica Cehă, România și Lituania, unde puteți interacționa cu alți fani EURAXESS!!

Thank you! http: //ec. europa. eu/euraxess Thank you! http: //ec. europa. eu/euraxess