Скачать презентацию CURAÇAO Een heerlijk zonnig klimaat de azuurblauwe zee Скачать презентацию CURAÇAO Een heerlijk zonnig klimaat de azuurblauwe zee

292b3a55f0bf1dd06361a06c112d4638.ppt

  • Количество слайдов: 8

CURAÇAO, Een heerlijk, zonnig klimaat, de azuurblauwe zee en parelwitte stranden, wie droomt daar CURAÇAO, Een heerlijk, zonnig klimaat, de azuurblauwe zee en parelwitte stranden, wie droomt daar niet van? Curaçao heeft het allemaal: een stukje Nederland in de Tropen, een gastvrij en altijd zomers eiland! Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Het maakt deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat heeft als voordeel dat Nederlands de officiële voertaal is en het rechtsysteem gebaseerd op het Nederlands Burgerlijk Wetboek. Door de ligging (benedenwinds, 60 km voor de Zuidamerikaanse kust), heeft het eiland geen last van orkanen. De gemiddelde luchttemperatuur is 28 graden celcius en de temperatuur van het zeewater bedraagt 27 graden celcius. Een ideaal klimaat om te overwinteren of vakantie te vieren! Curaçao is prima bereikbaar. Vanaf Schiphol wordt dagelijks op het eiland gevlogen. Na een vlucht van 9 uur staat u op de nationale luchthaven Hato. Let op! U kunt tegenwoordig uw mobiele telefoon meenemen. MAAR CURAÇAO HEEFT NOG MEER TE BIEDEN De verschillende culturen zijn o. a. terug te vinden in de bijzondere architectuur, bijvoorbeeld de landhuizen van vroegere plantage-eigenaren. Veel van deze huizen zijn mooi gerestaureerd en een bezoekje meer dan waard. Ook de hoofdstad Willemstad kent vele historische gebouwen en is niet voor niets geplaatst op de wereld erfgoedlijst van de Unesco. Naast bezienswaardigheden kent Willemstad een gezellig winkelhart en erg leuke restaurantjes, waar je, na een dag vol indrukken, je tegoed kunt doen aan veel lekkers zoals het beroemde, van zeewater gebrouwen, Curaçaose bier! De zeehaven van Willemstad wordt regelmatig aangedaan door cruiseschepen. Vanaf een terrasje op de Handelskade een ware bezienswaardigheid. Naast de gezellige drukte van de stad heeft Curaçao een mooi, ongerept achterland. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de bijzondere flora en fauna. Voor duikliefhebbers vormen de schitterende koraalriffen voor de kust een waar eldorado. Zelfs met alleen snorkel en duikbril gaat er een wereld voor u open.

DUIKEN OP CURAÇAO, Om van je onderwateravonturen een ware belevenis te maken, geven we DUIKEN OP CURAÇAO, Om van je onderwateravonturen een ware belevenis te maken, geven we hieronder een korte beschrijving van de omstandigheden die je in het algemeen kunt aantreffen bij het duiken of snorkelen op Curaçao. De temperatuur van het water is aangenaam, altijd tussen de 24 C en 27 C. Het zicht is excellent, gemiddeld rond de 30 m. Regen leidt soms tot een toename van het plankton, maar ook dan blijft het zichtveld prima. Het is dan nog altijd zo'n 18 meter. Meestal staat er een lichte stroming, al staan sommige locaties juist bekend om hun sterke stroming van 1 tot 2 knopen. Van alle Caribische eilanden staat Curaçao te boek als een van de beste gebieden voor kantduiken en snorkelen. Je hebt gemakkelijk toegang tot de meeste locaties, omdat het rif meestal nabij de kustlijn ligt. Bovendien zorgen het droge klimaat, het diepe water vlakbij de kust en de afstand tot sedimentveroorzakende bronnen, zoals rivieren, voor een weelderig rif. Snorkelen geeft maximale voldoening wanneer je het op enige afstand van de zandstranden doet. Probeer het dus rondom de rotsen, koralen en kliffen, of aan de randen van het rif. Als je van plan bent te duiken of te snorkelen vanaf de kant, neem dan waterschoenen mee en zwemvliezen met een open hiel. Veel waterkanten zijn immers bedekt met koraalstenen of bestaan uit rotsen. We raden je een wetsuit aan wanneer je vaker op een dag het water in gaat: zelfs tropische zeeën kunnen na een tijdje kil aanvoelen! Handschoenen zijn echter niet nodig. Duiken in Curaçaose wateren is om vele redenen een unieke ervaring. Het verschil met andere Caribische bestemmingen zit hem met name in de enorme verscheidenheid van het onderwaterleven, de grote aantallen zeedieren en -planten, de vele onderwater landschappen en de korte afstand tussen kustlijn en rif. Indrukwekkende riffen omgeven het eiland en hebben zich als een levende gordel vastgehecht aan de kust. Op sommige plaatsen ogen ze met hun delicate koralen als schitterende tuinen en vormen de ze biotoop van felgekleurde tropische vissen. Andere locaties kenmerken zich juist door massieve koraalformaties die tot grote diepte reiken. Daar patrouilleren diepzeevissen langs de wanden. De rifwanden van Curaçao variëren qua hellingshoek van 45 tot 90. Er is allemachtig veel te zien, zowel onder als boven water; duikers die onderweg zijn naar een nieuwe locatie, kunnen oog-in-oog komen staan met spelende dolfijnen of/en zonnebadende schildpadden.

ACCOMMODATIE, Tijdens uw duikvakantie in Curaçao verblijft u in een ruime villa op Coral ACCOMMODATIE, Tijdens uw duikvakantie in Curaçao verblijft u in een ruime villa op Coral Estate (Rif St. Marie) ligt aan de zuidwestkust van Curaçao in een schitterend natuurgebied, op een halfuurtje rijden van het vliegveld Hato en Willemstad. Met een kustlijn van 3 km, de ruime kavels en groenvoorzieningen biedt het resort bewoners en toeristen veel rust, ruimte en veiligheid. Voor de kust van Coral Estate ligt één van de mooiste koraalriffen van Curaçao. Tevens bevindt zich op Coral Estate een restaurant, zwembad en strand. Coral Estate is 24 uur per dag bewaakt. Alleen bewoners en toeristen die op Coral Estate verblijven mogen hier binnen komen. Wat een uiterst rustig en veilig gevoel geeft. Afhankelijk van het aantal deelnemers aan deze reis zullen er Villa’s geregeld worden van 4 tot 8 personen. Alle Villa’s zijn uitgerust met 2 persoonsslaapkamers met badkamer (wc, wastafel & douche) en Airco. Het ontbijt wordt iedere ochtend in de hoofd villa geserveerd. (De reisleiding kan besluiten hiervan af te wijken) Alle Villa’s beschikken over een tuin met zwembad.

DE REIS, Samen met het complete reisgezelschap verblijft u tijdens uw duikvakantie in de DE REIS, Samen met het complete reisgezelschap verblijft u tijdens uw duikvakantie in de ruime Villa’s gelegen op Coral Estate. Iedere morgen wacht er een heerlijk ontbijt op u. Daarna zal iedere dag anders worden ingedeeld. Deze zeer uitzonderlijke, gezellige en sportieve vakantie is alleen verkrijgbaar bij Ke. Ro Diving. Afhankelijk van het weer zal de reisleiding bepalen welke duikstekken er die dag worden aangedaan om te genieten van de wonderbaarlijke onderwaterwereld. Voor de niet duikers onder ons, in veel gevallen zal er aan u gevraagd worden om mee te gaan naar de duikstek waar u heerlijk kunt genieten van de parelwitte stranden of kunt snorkelen boven het rif. Als het mogelijk is om lekker bij de villa aan het zwembad te gaan liggen zal dit door de reisleiding gemeld worden. Door weersomstandigheden zijn de duikstekken nooit vooraf bekend. Hierdoor is de reis ook niet op voorhand per dag aan u voor te stellen. Er zullen min. 5 dagen 2 duiken per dag gemaakt worden. Voor, tussen of na de duiken zal u een rondleiding krijgen over het eiland en haar prachtige plaatsen. Zo zult u het hoogste punt van Curaçao aandoen, een bezoek brengen aan het struisvogelpark, het sea aquarium, een rondleiding door Willemstad etc…, uiteraard bezoeken we ook verschillende bekende stranden en barretjes. Het avondeten is iedere avond weer een verassing afhankelijk wat de dag ons heeft gebracht zal het avond eten altijd gezellig en lekker worden geserveerd. U zult locale restaurants bezoeken maar ook bekende strandtenten en gezellig barbecuen op het strand of bij de villa. Ke. Ro Diving heet u graag van harte welkom op deze zeer speciale maar zeer gezellige duikvakantie in Curaçao.

HANDIGE TIPS, Tijd Hoe laat is het? Curaçao ligt in de Atlantische tijdzone. In HANDIGE TIPS, Tijd Hoe laat is het? Curaçao ligt in de Atlantische tijdzone. In de winter loopt het vijf uur achter op de Nederlandse tijd, in de zomer wordt het tijdverschil zes uur. Wat te dragen? Aangezien er gedurende het hele jaar zomerse temperaturen heersen, is lichte, tropische vrijetijdskleding uitstekend. Bescherm uzelf buiten tegen de zon. De meeste gebouwen beschikken over airconditioning - wellicht zou u een lichte jas of lange mouwen kunnen dragen. Kunststof is in de tropen meestal niet aangenaam, linnen of katoen draagt het prettigst. De lokale bevolking gaat goed gekleed, met name bij evenementen die ‘s avonds binnen worden gehouden; voor festiviteiten buiten wordt beslist vrijetijdskleding gedragen. De harde passaatwinden maken het dragen van omslagkleding en wijde rokken moeilijk. In sommige restaurants mogen geen shorts en slippers worden gedragen; in sommige casino’s is een colbert voor mannen verplicht. Te blote kleding en badkleding is niet gepast, behalve op het strand. Als u van plan bent een wandeling te maken in de vrije natuur, draag dan stevige schoenen en een lange broek om uw benen tegen de cactussen te beschermen. Wat zegt u? Negentig procent van de lokale bevolking spreekt Papiamento, een Creoolse taal. Over het algemeen verstaat en spreekt men redelijk goed Nederlands. De meeste officiële overheidsdocumenten en vele richtingborden zijn in het Nederlands. Engels en Spaans wordt heel veel gesproken in de stad. Geldzaken De lokale valuta is de Nederlands-Antilliaanse gulden (ook wel florín genaamd), afgekort NAfl. of ANG. Hij is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar op een stabiele koers van US$ 1 = NAfl. 1, 77 voor contant geld en 1, 78 voor travellers cheques. Wisselkoersen kunnen licht verschillen in winkels en hotels. Er bestaat geen zwarte markt. Wisselkoersen voor andere valuta’s kunt u vinden bij banken of in de dagbladen. De banken zijn de gehele dag open van 8: 00 tot 15: 30 uur, van maandag tot en met vrijdag. De bank op de luchthaven is open van 8: 00 tot 20: 00 uur, van maandag tot en met zaterdag en van 9: 00 tot 16: 00 uur op zondag om geld te wisselen. Op de luchthaven staat een vierentwintiguurs wisselautomaat. Sommige bankvestigingen beschikken over pinautomaten die Amerikaanse dollars wisselen.

HANDIGE TIPS, Op meerdere plaatsen kunt u ‘uit de muur’ pinnen dit kan als HANDIGE TIPS, Op meerdere plaatsen kunt u ‘uit de muur’ pinnen dit kan als zowel uw pas als de automaat voorzien zijn van het Cirrus-, Plus-, Maestro of Master-/Eurocard-vignet. Er zijn kosten aan verbonden, maar dat scheelt per bank. Bij de filialen van Maduro Curiel’s Bank te St. Maria en Punda is het bovendien mogelijk om binnen te pinnen als uw kaart voorzien is van het blauwe PIN-vignet. Bankbiljetten van hoge bedragen (100 en 250 gulden) zijn moeilijk te wisselen bij kleine aankopen. Op dit moment zijn er twee één-gulden munten in omloop. De oude vierkante nikkelen munt en het nieuwe vijftig cent stuk behoren tot de weinige vierkante munten ter wereld; samen met de tweeëneenhalve gulden munt zijn het gewilde souvenirs, vooral voor kinderen. Amerikaanse dollars worden bijna overal geaccepteerd, travellers cheques minder. Biljetten van US$ 50 en 100 kunnen wel eens moeilijk te wisselen zijn. Internationale credit cards worden in bijna alle grote winkels en dergelijke geaccepteerd. Op alle postkantoren kunnen betaalcheques van de Postbank worden verzilverd in Antilliaans geld. Met het Maestro-vignet/Cirrus vermeld op uw bank-pinpas kunt u bij meer dan 600 bedrijven betalen. Wat mee te nemen Filmrolletjes en videobanden, batterijtjes, zonnebrandolie met een hoge beschermingsfactor, Het is raadzaam een mugwerend middel mee te nemen aangezien dit soms uitverkocht is, vooral in het regenseizoen. Winkeltijden De winkels zijn geopend van maandag t/m zaterdag van 08: 00 tot 18: 00 uur en gesloten van 12. 00 tot 14: 00 uur. De hotelwinkels zijn vaak langer open. Curaçao beschikt over uitstekende post-, telefoon-, internet- en faxverbindingen Elektriciteit De netspanning op Curaçao bedraagt 110 -130 V/50 Hz, hoewel sommige hotels en appartementen 220 volt hebben. Elektrische apparaten met een knopje voor dubbele voltage kunnen na instelling worden aangesloten. Aangezien de meeste stopcontacten volgens het Amerikaanse model zijn, is meestal een verloopstekker of adapter nodig. Deze zijn gemakkelijk op het eiland te verkrijgen. Alhoewel de netspanning vrij constant is, wordt bij te gevoelige elektronische apparatuur en computers het gebruik van een spanningregelaar aanbevolen. Accu’s voor video’s of onderwater fotoapparatuur kunt u bij fotozaken en duikshops laten opladen. Even de dorst lessen Het leidingwater wordt rechtstreeks uit de zee gedistilleerd, het smaakt goed en kan zo uit de kraan als drinkwater worden gebruikt.

PRIJZEN EN BOEKEN, Deze zeer exclusieve duikvakantie wordt u aangeboden voor: € 1099, -* PRIJZEN EN BOEKEN, Deze zeer exclusieve duikvakantie wordt u aangeboden voor: € 1099, -* Niet Duikers € 999, -* Duikers: *Prijzen gebaseerd op 2 personen. Meerprijs 1 persoon € 250, Alle genoemde prijzen zijn vanaf prijzen. Deze zijn beïnvloedbaar door de vliegticketprijzen. Boek daarom snel voor de laagste prijs. INCLUSIEF: • Vlucht Amsterdam (Schiphol) – Curaçao (Aeropuerto Hato) en visa versa. • Transfer Vliegveld – Villa Coral Estate en visa versa. • Transfer naar de duikstekken. • Transfer naar de bezichtigingen • Transfer naar de Restaurants waar men gezamenlijk gaat eten. • Lood en Lucht (alleen voor duikers) • 7 nachten accommodatie. • Ontbijt EXCLUSIEF: • Luchthaven belasting (ongeveer € 83, -) • Reserveringskosten (€ 25, -) • Evt. bootduiken, toeristen belasting, evt. optionele excursies, tips en fooien, vertrekbelasting, brandstoftoeslag, entree gelden, drank, maaltijden, verzekeringen, HOE KAN IK BOEKEN: ( BOEK SNEL VOL = VOL) Als u deze vakantie wilt boeken dient u zich telefonische of per email aan te melden voor de duikvakantie curaçao 2005. Tevens dient u een kopie van uw paspoort naar ons op te sturen. En het complete bedrag over te maken op Giro 9351710 t. n. v. Ke. Ro Diving ondervermelding van Curaçao 2005 Ke. Ro Diving Hofstraat 3 5554 EB Valkenswaard Tel. 040 -2070498 – 06 48 38 75 88 Email: info@kerodiving. nl