Скачать презентацию Aquest salm formava part de les cerimònies amb Скачать презентацию Aquest salm formava part de les cerimònies amb

a5fcdaf29c60ebe6314e5fc6fe0b65bb.ppt

  • Количество слайдов: 12

Aquest salm formava part de les cerimònies amb què Israel renovava la seva Aliança Aquest salm formava part de les cerimònies amb què Israel renovava la seva Aliança amb Déu. Dues vegades l'any, el dia de Pasqua i el dia de la Festa dels Tabernacles, Israel es comprometia una vegada més a ser fidel a Déu i a la seva Llei. . . Una mena de "professió de fe". Rellegim aquest salm, posant-lo als llavis de Jesús. Qui millor que ell "va estimar de cor la voluntat del Pare"? Qui ha tingut una posteritat igual a la de Jesús? Qui va ser un enamorat de la justícia, la tendresa i la pietat? Qui va donar als pobres més que ell? Qui va ser "llum dels cors rectes"? Qui va ser més "glorificat" que Jesús en la seva Resurrecció? Déu no ens prohibeix ser "feliços", ans al contrari: el seu desig és que ho siguem. És la primera paraula del salm i la primera de les Benaurances. Ara bé, la felicitat més profunda no es troba en els "béns materials": hi ha una felicitat que ningú no pot arrabassar al just, i és la seva mateixa "justícia". . . És a dir, la felicitat de "compartir" de complir el deure, de "fer correctament" els propis negocis, amb risc de pobresa en un món sense consciència.

De vegades em sembla que ens compliquem massa la vida espiritual. Quan penso en De vegades em sembla que ens compliquem massa la vida espiritual. Quan penso en la quantitat de llibres espirituals que he llegit, els cursos que he fet, els mètodes que he seguit, les pràctiques que he adoptat. . . no puc fer menys que riure’m benèvolament de mi mateix i preguntar-me si em calia aprovar tants exàmens per a aprendre a pregar. I la resposta que em dono a mi mateix és que tots aquests estudis religiosos són molt dignes i útils, però poden convertir-se també en obstacle quan m’agenollo i provo de resar. Per a ser just no és necessari tot això. No fa falta llegir l'últim llibre de la moda espiritual per a trobar Déu en la vida. Per aquest camí només trobaré llibres sobre Déu, però no trobaré Déu. He de tornar a la senzillesa de l'esperit i la humilitat de la ment. Tornar a l'amor a Déu i al proïsme. Tornar a l'oració vocal i a les pregàries que deia quan era petit. Tornar a témer el Senyor i a estimar els seus manaments. Tornar a ser clement i compassiu enmig d'un món complicat i difícil. Tornar a ser el que Déu mateix anomena, purament i senzillament, «un just» .