8. konu Tarih şuuru ve, kendi tarihini ve medeniyetini iyi bilmenin önemi.
Bu konuda öğrenecek kelimeler. . . Tıyatro Konferans Opera Sempozyum Kütüphane Fuar Lunapark Müze Sirk Gezi Sergi Ödül töreni
Tiyatro, bir sahnede, seyirciler önünde oyuncuların sergilenmesi amacıyla hazırlanmış gösteridir. Farklı bir şekilde duyguların ve olayların hareket (jest) ve konuşmalarla anlatılmasıdır. Genel olarak temsil edilen eser anlamında da kullanılır.
Konferans, (Latince: conferre = toplamak, benzetmek), ilim, sanat, hukuk, edebiyat gibi çeşitli konularda bilgi vermek amacıyla yapılan uzun konuşmalardır.
Opera, genellikle konusunu tarihden, mitolojiden, efsanelerden veya güncel olaylardan alan, sözlerinin tümü veya bir çoğu müzikle bestelenmiş, içinde görsel sanatların tümünü barındırabilen (Dans, Dekor, Kostüm, Işık vb. ) , teatral formda bir sahne eseridir.
Sempozyum
Kütüphane, kitap ve benzeri materyallerin belli bir sisteme göre toplanıp saklandığı ve sunulduğu yer. Kütüphane ismi, Arapçada kitaplar anlamına gelen kütüb ve Farsçada ev anlamındaki hane ile kelimelerinin birleşmesinden meydana gelmiştir.
Fuar, ticareti geliştirmek amacıyla belli bir süre için kurulan pazar. Alıcı ve satıcıların bir araya gelerek iş anlaşmaları yaptıkları bu pazarlar genellikle aynı yerlerde ve düzenli aralıklarla, her yıl aynı tarihte birkaç haftalığına kurulurlar. Bu sergiler tek bir iş koluna ya da belirli bir iş kolunun tek bir dalını konu alabileceği gibi her tür ürünü ve hizmeti de kapsayabilir.
Lunapark, pek çok elektrikli oyuncak ve makinanın bir araya gelmesiyle oluşan eğlence merkezi. Eski zamanlardan bu yana insanların eğlence anlayışı içinde yer alan lunaparklar, insan hayatının değişmesine paralel olarak evrim geçirmektedir. Sanayileşmenin olmadığı tarihlerde el ve bilek gücüyle çalışan oyuncaklar, elektriğin bulunmasıyla gittikçe modernleşmiştir.
Müze, sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin sakla ndığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapılardır.
Sirk, akrobatlar, palyaçolar, eğitimli hayvanlar, trapezciler, cambazlar, tekerli bisikletçiler ve bir takım sanatçılardan oluşan ve genellikle gezici olan bir eğlence takımı veya şirketidir. Yaptıkları gösteri de kendileri gibi sirk adı ile anılır. Sirkler oval veya çember şeklinde bir alanda gösteri yaparlar. Gezici olduklarından genellikle genişçe bir çadırda gösterilerini sergilerler.
Gezi
Expo, "exposition" kelimesinin kısaltılmışı; ayrıca Dünya Fuarı olarak da bilinen ve 19. yüzyılın ortalarından beri düzenlenen organizasyondur. Türkçe karşılığı "sergi"dir.
Ödül töreni
Yapan: Uşkempirov Yerdaulet