Скачать презентацию Book Six Lesson One The Chiufen A Cultural Скачать презентацию Book Six Lesson One The Chiufen A Cultural

0cba56d81cd98b5b36f5b37e24cb76a6.ppt

  • Количество слайдов: 30

Book Six: Lesson One The Chiufen: A Cultural Treasure of Taiwan 九份 : 台灣的文化寶藏 Book Six: Lesson One The Chiufen: A Cultural Treasure of Taiwan 九份 : 台灣的文化寶藏 2008/03/12 1

閱讀測驗(一) n When going out to eat, you must find just the right restaurant. 閱讀測驗(一) n When going out to eat, you must find just the right restaurant. Of course, the type of food is important in making the right choice, but so are the price, service, and atmosphere. It will usually cost more for the best service and atmosphere. 2008/03/12 2

閱讀測驗(一) n If you want to go out with many friends, you might like 閱讀測驗(一) n If you want to go out with many friends, you might like a lively, exciting atmosphere which Chinese people call "hot and noisy. " It may be crowded. The music may be loud, and you have to raise your voice to talk to your friends. This is a good atmosphere for a party or celebration like a birthday. 2008/03/12 3

閱讀測驗(一) n But if you have a date or want or meet a friend 閱讀測驗(一) n But if you have a date or want or meet a friend for a nice conversation, you will choose a quiet atmosphere with soft music. This restaurant should not be too crowded, or at least it should have enough space for people to sit together quietly. Dating couples especially enjoy this kind of romantic atmosphere in a Western restaurant. 2008/03/12 4

閱讀測驗(一) n So depending on who you are with, how much time you have, 閱讀測驗(一) n So depending on who you are with, how much time you have, and how much you are able to spend, you can choose a restaurant with just the right atmosphere. 2008/03/12 5

閱讀測驗(一) n n ( ) 1. The word 閱讀測驗(一) n n ( ) 1. The word "atmosphere" in this passage is closest in meaning to _______. (A) air (B) fashion (C) climate (D) condition ( ) 2. According to the passage, what kind of place should you go to if you are dating with your lover? (A) A bookstore. (B) A coffee shop. (C) A Chinese restaurant. (D) A Western restaurant. 2008/03/12 6

閱讀測驗(一) n ( ) 3. According to the passage, what is a better place 閱讀測驗(一) n ( ) 3. According to the passage, what is a better place to have a birthday party with your friends and relatives? (A) A relaxing coffee shop. (B) A low-priced restaurant. (C) A "hot and noisy" place. (D) A quiet and romantic restaurant. 2008/03/12 7

閱讀測驗(一) n ( ) 4. Which of the following statements is NOT true? (A) 閱讀測驗(一) n ( ) 4. Which of the following statements is NOT true? (A) Restaurants with an exciting atmosphere may be crowded. (B) Money shouldn't be a factor in choosing a restaurant while dating. (C) The type of food is important when you consider the right restaurant. (D) In a Western restaurant you can have a nice conversation with friends. 解答: 1. A 2. D 3. C 4. B 2008/03/12 8

閱讀測驗(二) n Sam Pitt was a loving husband caring father. His wife and children 閱讀測驗(二) n Sam Pitt was a loving husband caring father. His wife and children were quite worried when they realized he was very sick and needed a new heart. The doctor told Sam that finding a heart donor might be difficult. Sam tried to comfort his family and follow everything his doctor said, but he knew that he might not find a new heart in time. 2008/03/12 9

閱讀測驗(二) n Ken, Sam's younger brother, lived in the same city. Ken was a 閱讀測驗(二) n Ken, Sam's younger brother, lived in the same city. Ken was a police officer and was single. Ken and Sam had always been close. Ken had a good heart and often came over to visit Sam and his family. The children loved Uncle Ken because he brought them gifts. Because Ken had no children of his own, he enjoyed spending a lot of time with his nephew and niece. 2008/03/12 10

閱讀測驗(二) n The time finally came when Sam had to go to the hospital. 閱讀測驗(二) n The time finally came when Sam had to go to the hospital. Everyone was hoping Sam could receive a new heart before it was too late, but there were few heart donors. One night while Ken was in his police car, he was called to chase a thief. The thief shot Ken in the head. The ambulance came immediately to take him to the hospital. The doctors tried to save him, but they couldn't. 2008/03/12 11

閱讀測驗(二) n The only thing they could do was to save his heart. Sam 閱讀測驗(二) n The only thing they could do was to save his heart. Sam was able to receive Ken's heart and live. Sam and his family were very sorry to lose Ken, but they felt that part of Ken still lived while Sam was alive. Ken would have been glad to know that he was able to save his brother's life. Ken truly had a good heart. 2008/03/12 12

閱讀測驗(二) n (A) (B) (C) (D) n ( ) 1. Which of the following 閱讀測驗(二) n (A) (B) (C) (D) n ( ) 1. Which of the following statements is TRUE about Sam Pitt? He was mean to others. He had a fight with Ken. He didn't have a good heart. He didn't follow the doctor's advice. ( ) 2. How many children did Sam have? (A) None. (B) One. (C) Two. (D) Three. 2008/03/12 13

閱讀測驗(二) n (A) (B) (C) (D) ( ) 3. Which description of Ken is 閱讀測驗(二) n (A) (B) (C) (D) ( ) 3. Which description of Ken is NOT true? He was a good uncle. He was a good brother. He was a married police officer. He was a responsible policeman. 2008/03/12 14

閱讀測驗(二) n ( ) 4. Which of the following statements is TRUE? (A) Doctors 閱讀測驗(二) n ( ) 4. Which of the following statements is TRUE? (A) Doctors usually had no trouble finding heart donors. (B) A person doesn't lose his life even after his heart is given away. (C) A heart will surely die at the same time when its owner dies. (D) Few people receive new hearts because few people give them. 2008/03/12 15

閱讀測驗(二) ( ) 5. Why did the ambulance come one night? (A) Because Ken 閱讀測驗(二) ( ) 5. Why did the ambulance come one night? (A) Because Ken got shot. (B) Because Ken had a heart attack. (C) Because thief got shot in the head. (D) Because Ken's police car was missing. 解答: 1. C 2. C 3. C 4. D 5. A n 2008/03/12 16

克漏字(一) n Just as colorful and romantic as the scenery of Chiufen __1__ the 克漏字(一) n Just as colorful and romantic as the scenery of Chiufen __1__ the story behind it. In the beginning, Chiufen was __2__ by only nine families. Because there were no roads from the nearest village, __3__ anyone made the long trip to town for food or other __4__, they would always bring back nine __5__ of each item, one for each family. It is from these nine families __6__ Chiufen derives its name, __7__ in English means "nine portions. " 2008/03/12 17

克漏字(一) n n n n ( ) 1. (A) are (B) is (C) have 克漏字(一) n n n n ( ) 1. (A) are (B) is (C) have (D) has ( ) 2. (A) offered (B) populated (C) provided (D) operated ( ) 3. (A) so (B) yet (C) whatever (D) whenever ( ) 4. (A) goods (B) ghosts (C) villages (D) dreams ( ) 5. (A) occasions (B) promotions (C) actions (D) portions ( ) 6. (A) that (B) why (C) how (D) and ( ) 7. (A) who (B) whom (C) which (D) whose 解答: 1. B 2. B 3. D 4. A 5. D 6. A 7. C 2008/03/12 18

克漏字(二) n Here are some suggestions for anyone who is planning to visit Chiufen. 克漏字(二) n Here are some suggestions for anyone who is planning to visit Chiufen. __1__ you know, Chiufen is a very beautiful town. The best way to __2__ the feeling of the place is to stay in the home of some local people. Inexpensive __3__ can be found for NT$200 -NT$300 per night. As far as public transportation is __4__, you can get there by bus or train. 2008/03/12 19

克漏字(二) n If you have your own __5__ of transportation, you can go by 克漏字(二) n If you have your own __5__ of transportation, you can go by car or even motorcycle. __6__, to avoid traffic jams and parking problem, do not drive there on weekends or holiday. Since most of the roads are narrow, parking __7__ are strictly enforced-so you can't park illegally. __8__, the weather in Chiufen changes frequently so it is best to be prepared __9__ winds and rain when you go. Well, that's about it. Enjoy your trip to Chiufen! 2008/03/12 20

克漏字(二) n n n ( ) 1. (A) As (B) And (C) But (D) 克漏字(二) n n n ( ) 1. (A) As (B) And (C) But (D) For ( ) 2. (A) instruct (B) achieve (C) analyze (D) experience ( ) 3. (A) beverages (B) meals (C) housing (D) cycling ( ) 4. (A) continued (B) concerned (C) delivered (D) transformed ( ) 5. (A) debts (B) means (C) flags (D) hosts 2008/03/12 21

克漏字(二) n ( ) 6. (A) Otherwise (B) Instead (C) However (D) Despite ( 克漏字(二) n ( ) 6. (A) Otherwise (B) Instead (C) However (D) Despite ( ) 7. (A) regulations (B) operations (C) traditions (D) applications ( ) 8. (A) In contrast (B) In case (C) In addition (D) Instead of ( ) 9. (A) to (B) with (C) over (D) for n 解答: 1. A 2. D 3. C 4. B 5. B 6. C 7. A 8. C 9. D n n n 2008/03/12 22

克漏字(三) n Visitors can do many things in Chiufen now. They can __1__ in 克漏字(三) n Visitors can do many things in Chiufen now. They can __1__ in one of the many cozy teahouses that are __2__ in the alleyways; wander __3__ Chishan Street and __4__ the fish dumplings, herbal cakes, sweet potato and taro balls and other __5__ snacks; or spend a quiet evening at an oldstyle inn, __6__ the sun set over the mountains and the night air fill __7__ mist. 2008/03/12 23

克漏字(三) n n n n ( ) 1. (A) addict (B) relax (C) claim 克漏字(三) n n n n ( ) 1. (A) addict (B) relax (C) claim (D) desire ( ) 2. (A) hid (B) hide (C) hidden (D) hiding ( ) 3. (A) along (B) inside (C) at (D) under ( ) 4. (A) capture (B) sample (C) observe (D) treasure ( ) 5. (A) local (B) weird (C) physical (D) digital ( ) 6. (A) watch (B) watching (C) watched (D) being watched ( ) 7. (A) of (B) under (C) on (D) with 解答: 1. B 2. C 3. A 4. B 5. A 6. B 7. D 2008/03/12 24

單字測驗 (一) n n n 1. ( ) My mom loves all kinds of 單字測驗 (一) n n n 1. ( ) My mom loves all kinds of desserts, ____ chocolate cake. (A) eventually (B) nearly(C) especially(D) simply 2. ( ) The watch that my mother gave me is my greatest _______. (A) decade (B) filmmaker(C) view(D) treasure 3. ( ) As a _______, he has to face dangers every day and the pay is not so good. (A) poem (B) miner (C) tour (D) fame 2008/03/12 25

單字測驗 (一) n n 4. ( ) We have hired a _______ to paint 單字測驗 (一) n n 4. ( ) We have hired a _______ to paint our house this weekend. (A) trip (B) teahouse (C) painter (D) inn 5. ( ) _______ and tiles are materials used for building. (A) Bricks (B) Oceans (C) Chances (D) Views 6. ( ) The store is _____ a 30% discount on the red-label items. (A) offering (B) locating (C) relaxing(D) treasuring 7. ( ) Martha's husband gave her a _______ ring as a wedding present. (A) local (B) gold (C) rich (D) alive 2008/03/12 26

單字測驗 (一) n n n 8. ( ) It is a happy memory that 單字測驗 (一) n n n 8. ( ) It is a happy memory that I'll _______ forever. (A) relax (B) complete (C) offer (D) treasure 9. ( ) It was late at night when we reached our _______, Paris. (A) tourist(B) destination (C) stairway (D) dumpling 10. ( ) Elaine will hold a/an _______ of her paintings at the museum in March. (A) landscape (B) community (C) scenery (D) exhibition 解答: 1. C 2. D 3. B 4. C 5. A 6. A 7. B 8. D 9. B 10. D 2008/03/12 27

文法測驗 (一) n n n 1. ( ) I spent the whole afternoon _______ 文法測驗 (一) n n n 1. ( ) I spent the whole afternoon _______ what clothes to wear to the party. (A) think (B) thought (C) thinking about (D) thought of 2. ( ) My dad gave me a cell phone as my birthday present. This is _______ I got my first cell phone. (A) why (B) where (C) how (D) so 3. ( ) _______ I want to relax and have fun, I would think of Kenting. (A) Whenever (B) However (C) Wherever (D) Whatever 2008/03/12 28

文法測驗 (一) 4. ( ) It is hard for me to imagine _______ your 文法測驗 (一) 4. ( ) It is hard for me to imagine _______ your boyfriend look like. Do you have a picture of him? (A) how (B) what (C) why (D) where n 5. ( ) He started _______ a city councilor and then became a legislator. (A) as (B) with(C) for (D) at 6. ( ) Our company was founded in 1975 _______ only several employees. (A) with (B) have (C) had (D) at n 7. ( ) Lust Caution, _______ was filmed in Mainland China, is an award-winning film. (A) and (B) it (C) when (D) which n 2008/03/12 29

文法測驗 (一) n n 8. ( ) The adventure was as exciting _______ described 文法測驗 (一) n n 8. ( ) The adventure was as exciting _______ described in the book. (A) like (B) nor (C) as (D) and 9. ( ) It's a nice thing to spend a quiet afternoon _______ your favorite book under a tree in the park. (A) read (B) reading (C) reads (D) to read 10. ( ) By this time tomorrow, we _______ our work. (A) finish (B) had finished (C) will have finished (D) have finished 解答: 1. C 2. C 3. A 4. B 5. A 6. A 7. D 8. C 9. B 10. C 2008/03/12 30